Діти – квіти життя :)

12910809_813897938756102_1612902589_nСправжньою радістю для приходу Покровського храму є найменші прихожани. 🙂 Саме тому, при храмі на постійній основі діє недільна школа. Майже десять років тому все починалося з трьох маленьких учнів, сьогодні ж школа нараховує більше двадцяти школяриків. Заняття проходять щонеділі після Божественної Літургії.

IMG_0838 — копияВсі знають, що кожна велика справа починається зі смачного обіду. 🙂 І в недільній школі про це не забувають! Щоб зробити процес навчання не лише корисним, а й приємним, на церковній кухні щонеділі трудяться прихожанки храму! Борщ, смачна каша, овочі та, обов’язково щось солоденьке – саме так починається кожне заняття!

IMG_0136Програма навчання надзвичайно насичена і цікава. Кожен урок включає в себе теоретичну  частину. Займається з дітками матушка Марія. Вона ретельно готує кожне заняття, щоб донести до діток ту, чи іншу важливу тему. Матушка  розповідає діткам, що таке гріх, чому потрібно творити добро, навіщо молитися Господу і що означає “бути християнином.” Коли тему розкрито, і домашнє завдання перевірено, можна переходити до наступної частини заняття. Тут кожен може проявити себе, послужити своїм талантом Господу. Дітки співають пісні, розучують вірші, грають на музичних інструментах – розвиваються не лише духовно, а й творчо.

До кожного Великого свята недільна школа готує святковий концерт. Щоб привітати прихожан храму зі святом Пасхи, Різдва, чи Покрови Пресвятої Богородиці, дітки готують повчальну виставу та, обов’язково готують вироби своїми маленькими умілими ручками. Допомагає їм у цьому їхня талановита наставниця, прихожанка храму, Ніна Павлівна. IMG_0823 — копияДо Пасхи недільна школа зробила півтисячі декоративних писанок! Кожне яєчко було особливо прекрасне з теплим привітанням від щирого дитячого серця. Після святкового Богослужіння, дітки  поклали їх у корзинку всім, хто прийшов святити пасочки.

IMG_0399 — копияУчні недільної школи беруть активну участь у житті храму. Багато з них вже читають та співають на кліросі, прислужують в алтарі,  дзвонять у дзвони та допомагають з оздобленням храму.

Тут їх вчать творити добро, любити світ і  дякувати за все Господу. Отець Олексій та матушка Марія раді бачити кожного нового горобчика у своїй, нехай невеликій, але дружній і люблячій родині! Ми чекаємо на Вас. 🙂


This slideshow requires JavaScript.

(31)

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *